سومین نشست تخصصی نگاه تطبیقی به «جایگاه متعالی زن در حکمت متعالیه»

سومین نشست تخصصی نگاه تطبیقی به «جایگاه متعالی زن در حکمت متعالیه» و تبیین الگوی سوم زن مسلمان در نگاه مقام معظم رهبری به همت گروه فلسفه و انجمن علمی دانشگاه شهید مطهری واحد مشهد

سومین نشست تخصصی با موضوع:

نگاه تطبیقی به «جایگاه متعالی زن در حکمت متعالیه» و تبیین الگوی سوم زن مسلمان

در نگاه مقام معظم رهبری

در این جلسه استاد حجت الاسلام حکیم زاده به بیان الگوهای مطرح برای زنان و نگاه تطبیقی نظر ملاصدرا و الگوی سوم زن مسلمان پرداختند. همچنین با بیان و بررسی عبارات مطرح شده توسط ملاصدرا درباره بانوان، به شبهات و برداشت های اشتباه پاسخ دادند.

* الگوی اول که بیشتر ریشه شرقی دارد:

۱.مبتنی بر هویت ربطی زن است. در این نگاه زن صرفاً برطرف کننده نیازها و منافع مرد است.

۲.در این الگو خانه نشینی برای خانم‌ها مطلوب است.

*الگوی دوم که بیشتر ریشه غربی دارد:

۱.از تساوی حقوق و جایگاه‌های زن و مرد صحبت می‌کند.

۲.به هویت مستقل زن توجه می‌کند.

۳.همچنین از خانه گریزی زن می‌گوید.

*الگوی سوم و مطلوب در نگاه رهبری:

۱.صحبت از تساوی و برتری نیست و صحبت از عدالت است.

۲.هویت ربطی و مستقل هیچ کدام قابل قبول نیست. انسان هویت تعلقی دارد و در این نگاه، زن نقش مکمل و عضوی در تشکیل نهاد خانواده است. زن و مرد امر سومی به نام خانواده را تشکیل می‌دهند. در این نگاه به کمال طلبی زن توجه شده است.

۳.نه خانه نشینی و نه خانه گریزی بلکه خانه داری مطلوب است.

و اما نکته مهم آنکه، آنچه به عنوان الگوی سوم مطرح شده است، محقق نخواهد شد، مگر با مبانی فکری ملاصدرا و حکمت متعالیه

این جلسه به همت گروه فلسفه و جمعی از دانشجویان فلسفه و حکمت دانشگاه شهید مطهری، روز شنبه ۱۹ خردادماه برگزار شد.

کلید واژه ها: بزرگداشت ملاصدرا انجمن گروه فلسفه گروه فلسفه دانشگاه شهید مطهری خواهران مشهد الگوی سوم زن مسلمان