دیدار دانشجویان برتر علمی و فرهنگی با قائم مقام تولیت محترم مدرسه عالی و دانشگاه شهید مطهری

جناب آقای دکتر بهرامی در این جلسه توصیه ها و نکاتی را خطاب به دانشجویان بیان داشتند و دانشجویان نیز مسائل و مطالبات خود را مطرح کردند.
بعد از اقامه نماز ظهر نیز گفتگو با دانشجویان در نمازخانه دانشگاه ادامه یافت.

نکاتی از بیانات جناب آقای دکتر بهرامی در خصوص تفقه و فهم درست دین

هدایت افرادی که دارای عقل و فکر و تفقه هستند.
امام کاظم علیه السلام به هشام ابن حکم فرمود : اى هشام! خداوند تبارک و تعالى مردمان خردمند و فهمیده را در کتاب خود بشارت داده و فرموده است: «پس، بندگان مرا بشارت ده. همانان که سخن را مى شنوند و بهترین آن را پیروى مى کنند. اینان کسانى هستند که خدا هدایتشان کرده و اینان همان خردمندانند»؛
افرادی که دارای فکر و تفقه هستند.
خداوند کسانی را که دارای عقل و فهم و تفقه هستند، مورد خطاب قرار داده است.
و می فرماید بشارت بده افرادی را که همیشه گوش می کنند و سخنان بهتر را انتخاب می کنند.
این افراد کسانی هستند که خدا آنها را هدایت کرده و اینها صاحبان عقل و درایت و فکر و تفقه هستند.

چگونه علمی خوب است؟
پس علمی خوب است که به انسان عقل و فکر و فهم و شعور بدهد. همه دانشمندان فهیم نیستند. فهیم کسی است که عقلش را بکار بیندازد.

نشانه عقل چیست؟
امام در ادامه می فرمایند:
اى هشام! هر چیزى را راهنما و نشانه ای است و راهنماو نشانه عقل اندیشیدن است و راهنما و نشانه اندیشیدن سکوت، و براى هر چیزى مرکبى است و مرکب خِرد فروتنى و تواضع است، و در نادانى تو همین بس که مرتکب کارى شوى که از آن نهى شده اى.

ایمان اشخاص چه زمانی کامل می شود؟
امام رضا علیه السلام می فرمایند:
ایمان اشخاص زمانی کامل می شود که تفقه در دین داشته باشند؛ یعنی فهم کامل و درست از دین .
فقیه کسی است که خوب می فهمد و فقط این نیست که علم فقه را آموخته باشد.

فقاهت کامل چیست؟
فقاهت کامل یعنی فهم درست از دین.
به یک فیلسوف هم فقیه می گویند چون در مقابل فتنه ها آسیب نمی بیند و مصونیت پیدا می کند.

کلید واژه ها: دانشگاه شهید مطهری خواهران مشهد قائم مقام تولیت محترم مدرسه عالی و دانشگاه شهید مطهری آقای دکتر بهرامی