جلسه سوم از سلسله جلسات روز جهانی فلسفه و حکمت

۰۹ آذر ۱۴۰۲ | ۲۱:۲۳ اخبار آموزش و تحصیلات تکمیلی
جلسه سوم از سلسله جلسات روز جهانی فلسفه با عنوان " غایت و مقصود فلسفه چیست؟"

جلسه سوم از سلسله جلسات

ز کجا آمده ام؟!

آمدنم بهر چه بود؟!

به کجا می روم آخر ننمایی وطنم؟!

غایت و مقصود فلسفه چیست؟

با حضور آیت‌الله علی رضایی تهرانی

عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم علیه‌السلام

آیت‌الله رضایی تهرانی در این جلسه بیاناتی درباره نهایت فلسفه داشتند و اینطور فرمودند: مقصود ما از فلسفه، مطلق فلسفه نیست؛ بلکه فلسفه اسلامی با گرایش صدرایی را مد نظر داریم.

بایستی به این نکته توجه کنیم که فلسفه برای پرورش ذهن نیست که بگوییم ریاضیات هم این را محقق می‌کند چه بسا بهتر!

فلسفه پاسخگوی هست و نیست ها است و هر کس در مقام پاسخگویی به این سوالات باشد در واقع فلسفه ورزی میکند.

در ادامه آیت‌الله رضایی به ۱۱ مورد از فواید فلسفه اشاره کردند. البته در ابتدا فرمودند غایت متفاوت از فایده است. منتها بنده بدون در نظر گرفتن این تفاوت، به ۱۱ مورد از فواید فلسفه اشاره می‌کنم.

از فوایدی که ایشان بیان کردند به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

۱ -من تبدیل می‌شوم به یک نسخه علمی عالم

هر آن کس ز دانش برد توشه‌ای

جهانی است بنشسته در گوشه‌ای

۲ -باز‌شناسی حقائق از اوهام

۳ -فلسفه ما را در علم الیقین نگه نمی‌دارد، سکو می‌شود برای رسید به حق الیقین

۴- نماندن در شرک؛ چرا که به گفته‌ای هر کس قائل بر وحدت وجود نیست، مشرک است.

این جلسه به همت گروه فلسفه و جمعی از دانشجویان فلسفه دانشگاه شهید مطهری روز چهارشنبه ۸ آذرماه برگزار شد.

کلید واژه ها: گروه فلسفه رشته فلسفه و حکمت اسلامی دانشگاه شهید مطهری خواهران مشهد روز جهانی فلسفه