کارکردهای خانواده در اسلام و فمینیسم- نرجس ملکی

خانواده و کارکردهای آن از دیرباز مورد بررسی ادیان و گروه های فکری متفاوت در طول تاریخ بوده است. اسلام به دلیل آنکه درصدد ارائه برنامه ای همه جانبه برای تأمین سعادت فردی و اجتماعی انسان بوده است، در قالب مجموعه گسترده ای از آیات و روایات، جهت گیری خود را درباره مسائل گوناگون خانواده به نمایش گذاشته است.

جریان فمینیسم نیز، با داعیه دفاع از حقوق زنان، حوزه خانواده و کارکردهای آن را مورد بررسی و نقد قرار داده است. بحران خانواده در دنیای امروز، از دست رفتن ارزش و کارکردهای آن در جوامع امروز است. در این پژوهش، ابتدا به واژه شناسی اسلام و فمینیسم پرداخته می شود، و پس از تعریف و اهمیت خانواده، مهترین کارکردهای آن از نظر اسلام و فمینیسم بررسی خواهد شد. جریان فمینیسم، با ایراد واردکردن بر خانواده و کارکردهایش، خواستار سست کردن این بنای حیاتی و از هم پاشیدن آن است؛ درحالیکه اسلام نسبت به خانواده رویکردی کاملا مثبت دارد و در آموزه هایش، همواره به دنبال پاسداری از نظام خانواده و نفی تمام جریانات مخالف با آن است. برای دستیابی به مطالب موردنیاز، از روش کتابخانه ای استفاده شده است.

کلمات کلیدی : اسلام، فمینیسم، خانواده، جامعه، کارکرد، زن ، مرد.

دانلود فایل